Garneles


Sastāvdaļas

  • 18 unces (500 grami) veselo karalisko garneļu
  • Liela šķipsniņa košera sāls
  • 1 ēdamkarote neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
  • 5 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 tējkarote paprikas
  • 2 ēdamkarotes sausa šerija vai sausa baltvīna
  • ½ citrona sula
  • ½ glāzes (60 grami) svaigu pētersīļu, sasmalcinātu

Metode

  1. Iededz Forneza picas krāsni. Iestata uz (180 °C) akmens cepšanas dēļa iekšpusē. 
  2. Attīra garneles, nolobot čaumalu līdz pat astes pamatnei un nogriežot galvas.
  3. Kad čaumala ir noņemta, pārbaudiet, vai nav zarnu trakta (tumšā līnija, kas iet gar garneles aizmuguri). Lai gan to droši var ēst, tas var piešķirt garnelēm graudainu tekstūru un sabojāt garšu, tāpēc labāk to noņemt. Izmanto asu nazi, lai izdarītu nelielu iegriezumu garneles aizmugurē un to izgriež. Šādā pašā veidā attīra visas garneles.
  4. Sagatavotās garneles nosusina un pievieno šķipsniņu košera sāls. Jānoliek malā, jāpārklāj, kamēr sagatavo čuguna trauku.
  5. Apsmērē pannu ar olīveļļu un ievieto to cepeškrāsnī, līdz tā mirdz, bet nedūmo, pēc tam izņem to un pievieno ķiplokus. Gatavo ārpus cepeškrāsns 1 minūti vai līdz ķiploki sāks palikt brūni. Pievieno garneles un ievieto pannu cepeškrāsnī uz 90 sekundēm. Izņem, apmaisa pannas saturu, pēc tam atliek atpakaļ cepeškrāsnī uz vēl 90 sekundēm. Uzmanīgi vēro garneļu pagatavošanas procesu. Mīkstumam ir jāpaliek necaurspīdīgam, pērļu rozā. Pagatavošanas laiks mainīsies atkarībā no garneļu lieluma, tāpēc ir jāvēro krāsa un laiku pa laikam panna ir jāsakrata, lai nodrošinātu vienmērīgu pagatavošanu. Kad garneles ir gatavas, pievieno papriku un gatavo vēl 30 sekundes. 
  6. Noņem pannu un iemaisa šeriju vai vīnu, citronu sulu un pētersīļus. Pasniedz uzreiz.

Atbildēt