Biežāk uzdotie jautājumi

1. Kuru modeli man izvēlēties?

Pašlaik “Forneza” piedāvā 3 gāzes krāsns modeļus: “Maestro 12”, “Maestro 16” un “Forno 13”. Tās visas atšķirīgas pēc izmēra, tāpēc ir jāpieņem lēmumu, pamatojoties uz to, cik brīvas vietas ir cepeškrāsnij. Ir arī jāņem vērā picu lielumu, ko biežāk gatavojat. Vienas picas cepšana prasa tikai vienu minūti, tāpēc pat ievērojami lielu cilvēku grupu var ātri apkalpot salīdzinoši īsā laikā, pat ja esat izvēlējies vismazāko cepeškrāsni.

“Maestro 12” ir modelis picu cepšanai ar diametru līdz 30 cm. Cepeškrāsns ir kompakta, tai ir mūsdienīgs dizains, kas padara to ideāli piemērotu nelielai terasei vai citai nelielai vietai ārpus telpām.

“Maestro 16” ir lielākais “Forneza” modelis, ar modernu dizainu, paredzēts ērtai picu cepšanai līdz 40 cm. Pateicoties L-veida deglim, picas izcepsies vienmērīgāk un cepšanas laikā būs nepieciešama retāka rotācija.

“Forno 13” ir klasiska dizaina modelis, kas paredzēts ērtai picu cepšanai (diametrs līdz 30 cm). Tā kā šai krāsnij ir durvis, cepamā virsma uzsildīs ātrāk un vienmērīgāk, un krāsns temperatūra tiks konsekventāk uzturēta vējainās dienās.  Cepot dažādus pārtikas produktus, var būt noderīgi pārbaudīt cepeškrāsns iekšējo temperatūru, pateicoties šajā modelī esošajam termometram. Turklāt iesakām izmantot “Forneza” infrasarkano termometru, lai izmērītu krāsns virsmas temperatūru, gatavojot picu.

2. Vai “Forneza” krāsni var izmantot telpās?

“Forneza” picu krāsnis ir paredzētas izmantošanai ārpus telpām. Tas ir norādīts arī produkta lietotāja rokasgrāmatā.

3. Kā tīrīt Forneza picu krāsni?

Cepšanas virsmas tīrīšana ar drāšu birsti un skrāpi ir procesa vissvarīgākā daļa (saite). Ja ir nepieciešams noņemt uzkrātos miltu atlikumus, cepšanas virsmu var notīrīt vai nu pēc tam, kad tā ir atdzisusi, vai cepšanas laikā, kad tā ir karsta (izmantojiet aizsargcimdus). Cepamo akmeni var tīrīt tikai sausu, bez tīrīšanas līdzekļiem vai ūdens. Mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā vai jebkādā citā veidā, izmantojot ūdeni, aizliegts.

4. Vai Forneza krāsnī var cept tikai picas?


Forneza krāsnīs varat gatavot picas un citus ēdienus, piemēram, steikus, jūras veltes, dārzeņus, zivis, vistas gaļu – visu, kam nepieciešams īss cepšanas laiks.

5. Kā zināt, kad cepeškrāsns ir gatava picas cepšanai?

Iesakām sākt picas cepšanu, kad cepšanas pamatnes temperatūra sasniedz aptuveni 320 grādus un vairāk. Cepšanas pamatnes virsmu mēra ar infrasarkano termometru. (saite). Tomēr paturiet prātā, ka picas cepšanas laiku nosaka arī picas mīklas sastāvs un tajā esošās sastāvdaļas. Tāpēc eksperimentējiet!

6. Kāda šļūtene un regulators ir nepieciešami, lai pievienotu Forneza picas krāsni gāzes balonam? Kur tās var nopirkt?

Lai pievienotu krāsni, jums būs nepieciešams standarta gāzes padeves regulators (30 mbar) un 9 mm (3/8″) gāzes šļūtene, aptuveni 1 metra garumā. Regulatorus un šļūtenes pārdod specializētajos veikalos, piemēram, Butanas, un lielajos datortehnikas veikalos – Senukai,Kurši,Majai un Darzam

7. Ko darīt, ja cepeškrāsns cepšanas laikā izslēdzas?

Pēkšņs gāzes plūsmas kritums vai maza, pulsējoša liesma.

Iespējamie iemesli:

1. Gāzes trūkums

2. Gāze, kas nav piemērota laika apstākļiem

Ieteicamie pasākumi:

1. Pārbaudiet, vai propāna tvertnē nav gāzes

2. Izslēdziet gāzes regulēšanas pogu, pagaidiet 30 sekundes un ieslēdziet cepeškrāsni. Ja liesma joprojām ir zema, aizveriet gāzes regulēšanas pogu un propāna balona vārstu. Atvienojiet regulatoru. Atkārtoti pievienojiet regulatoru un pārbaudiet, vai nav noplūdes. Ieslēdziet propāna balona vārstu, pagaidiet 30 sekundes un ieslēdziet krāsni.

3. Pārbaudiet, vai pieejamā gāze ir piemērota lietošanai zemas temperatūras apstākļos.

Uguns liesmas nodziest

Iespējamie iemesli:

1. Spēcīgs vai brāzmains vējš

2. Zems propāna gāzes daudzums

Ieteicamie pasākumi:

1. Pagrieziet cepeškrāsns priekšpusi pret vēju.

2. Piepildiet propāna balonu

3. Skat. iepriekš “Pēkšņs gāzes plūsmas kritums”.