Klasiskā picas mērce


Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas vai smalki sagrieztas
  • 800 g konservētu veselu plūmju tomātu (mūsu izvēle – San Marzano)
  • 2 tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • Sauju bazilika lapu, rupji sagrieztu
  • Šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

Recepte

  1. Pagatavošanas veids
  2. Ielej eļļu pannā un uzliec to uz vidējas uguns. Kad panna ir sakarsusi, pievieno ķiplokus un apcep, līdz tie kļūs mīksti, bet ne brūni.
  3. Ielej plūmju tomātu kārbu čuguna pannā un ar smalcinātāju vai dakšiņu tos sasmalcina.
  4. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, pēc tam vāra uz lēnas uguns 20 minūtes vai līdz garša  kļūs piesātināta un mērce nedaudz sabiezēs.
  5. Šo mērci var lietot uzreiz vai ievietot hermētiskā traukā un uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu. Tā būs uzreiz gatava lietošanai pēc vajadzības.

Atbildēt