Klasiskā picas mīkla


Sastāvdaļas

  • 360 ml auksta ūdens
  • 18 g sāls
  • 20 g svaiga rauga (vai 9,2 g aktīvā žāvētā rauga vai 7 g šķīstošā žāvētā rauga) 
  • 600 g “00” miltu, plus papildus apstrādāšanai

Metode

  1. Ielej divas trešdaļas ūdens lielā bļodā. Katliņā vai mikroviļņu krāsnī uzvāra otru trešdaļu ūdens, tad pievieno aukstajam ūdenim bļodā. Šādi tiek panākta pareiza temperatūra rauga aktivizēšanai. Siltā ūdenī iecilā sāli un raugu.
  2. Ja jauc ar rokām: Ievieto miltus lielā bļodā un ielej tajā rauga maisījumu. Maisa ar koka karoti, līdz sāk veidoties mīkla. Turpina maisīt ar rokām, līdz picas mīkla saveļas bumbiņā. Uzliek uz virsmas, kas ir apkaisīta ar miltiem un mīca ar abām rokām apmēram 10 minūtes, līdz mīkla ir stingra un staipīga. Ieliek mīklu bļodā. Pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj siltā vietā uzrūgt apmēram 2 stundas. Atkarībā no tā, vai vēlaties, lai picas būtu 12 collas vai 16 collas platas, sadaliet mīklu 3 vai 4 vienādos gabalos, kad tā ir aptuveni dubultojusies apjomā. Katrs mīklas gabals jānovieto savā bļodā vai paplātē, jāpārklāj ar pārtikas plēvi un jāļauj uzrūgt. 

Atbildēt