Steiks


Sastāvdaļas

  • 300-350 g “rib eye” steika bez kaula
  • 1 ēdamkarote jūras sāls
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 2 ¼ ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas 
  • 55 gramus nesālīta sviesta
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas

Metode

  1. Izmantojiet infrasarkano staru termometru, lai ātri un precīzi izmērītu akmens centra temperatūru pēc Forneza krāsns uzsildīšanas līdz 345–370 °C.
  2. Uzkarsē čuguna pannu 6 līdz 10 minūtes.
  3. Kamēr panna karsējas, uzkaisiet steikam 1 ēdamkaroti sāls un 1 tējkaroti maltu melno piparu. Ļauj nostāvēties 5 minūtes, pēc tam ierīvē to ar 2 ¼ ēdamkarotēm (10 gramiem) neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas.
  4. Izņem uzkarsēto pannu no cepeškrāsns un ieliek steiku pannā, pēc tam ievieto to cepeškrāsnī un gatavojiet 3 līdz 4 minūtes.
  5. Izmanto knaibles, lai apgrieztu steiku un gatavo vēl 3 minūtes.
  6. Atstāj steiku “atpūsties” 10 minūtes.
  7. Kamēr steiks “atpūšas”, nelielā katliņā uz vidēji zemas intensitātes uguns izkausē sviestu ar saspiestajām ķiploka daiviņām.
  8. Kad steiks ir ienācies, apsmērē ar ķiploku sviestu un sagriež steiku šķēlēs.

Atbildēt